logo

Vrijwilliger worden

Saturna beschikt over een groep enthousiaste vrijwilligers. Zo’n 10% van onze (ouders van) leden doet vrijwilligerswerk. Daar zijn we heel erg blij mee! Onze vrijwilligers, het fundament van onze vereniging, zorgen er immers voor dat wij onze sportactiviteiten betaalbaar kunnen aanbieden. Ieder bijdrage, groot of klein, is belangrijk voor Saturna. We zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste mensen die het huidige team vrijwilligers willen komen versterken. Zelfs met een kleine tijdsinvestering (paar uur per seizoen) kun je Saturna al enorm helpen. Er zijn veel uren beschikbaar voor vrijwilligersinzet. Voor de Onderlinge Wedstrijden (voor de recreatie) is alleen al ca. 700 uur aan inzet nodig.

 

 

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar enthousiaste (ouders/verzorgers van) leden voor allerlei taken, van zaken die niet meer dan een paar uurtjes per seizoen kosten, tot taken die een groter beslag op je tijd kunnen leggen.
We hebben een aantal werkzaamheden op een rijtje gezet. Met deze taken kunnen wij samen onze club bloeiend houden. Taken die leuk zijn om te doen, die je samen met anderen uitvoert, goed te doen zijn én die soms slechts één keer per jaar hoeven te gebeuren. Dus ook aan sportliefhebbers met weinig vrije tijd bieden wij een taak die voldoening zal schenken. Vrijwilligerswerk is niet alleen nodig en dankbaar werk, het is leuk en gezellig!

Een greep uit de mogelijke taken bij onze turnvereniging:
– Opbouwen zaal voor wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of een selectiewedstrijd;
– Opruimen zaal na wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of een selectiewedstrijd;
– Allerlei hand en spandiensten tijdens wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of een selectiewedstrijd;
– Vervoer van toestellen van de ene zaal naar een andere;
– Vrijwilligerscoördinator;
– Allerlei hand en spandiensten tijdens activiteiten van Saturna zoals het Sint-feest, de disco of beweegdiploma;
– Werven van sponsoren;
– Algemeen bestuurslid.

Bovenstaand is slechts een greep uit de mogelijkheden. Wij weten zeker dat wij ook voor jou iets geschikts hebben. Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar vrijwilliger@saturna-alkmaar.nl.

Saturna is blij met haar vrijwilligers.
Zonder vrijwilligers is er immers geen vereniging.